Op vrijdagavond 18 november 2016 is deel 2 van WIELERSPIEGEL VAN DE KEMPEN gelanceerd tijdens het Brabants Wielercafé in Bladel. Het boek is  verkrijgbaar in diverse boekhandels, VVV-kantoren en rijwielzaken in de Kempen: zie de linker zijkolom. Of rechtstreeks bij de auteur Piet Gijsbers.

 

In 2012 verscheen het eerste deel van WIELERSPIEGEL. Geschreven door wielerliefhebber, oud-sportmasseur en wielerjournalist Piet Gijsbers. Het boek geeft een overzicht van ruim 125 jaar Kempische wielergeschiedenis. Van de roemrijke koersen en heroïsche overwinningen tot ernstige valpartijen. Het resultaat van jarenlang verzamelwerk in woord en beeld (ruim 1.000 foto's). In 2016 is deel 2 verschenen. Een logisch vervolg waarin alle dorpen in de Kempen - en net daarbuiten - voorbij komen die wedstrijden organiseerden voor mannen, vrouwen, over de weg en door het slijk. Tijdens het Brabants Wielercafé in Bladel is het eerste exemplaar van WIELERSPIEGEL deel 2 uitgereikt aan sportfotograaf Theo van Sambeek, verantwoordelijk voor meer dan de helft van de foto's in het boek.

 

Bestellen

Meer informatie of direct bestellen? U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Piet Gijsbers: bel 06 22 59 50 26 of stuur een e-mail naar pietenroos@chello.nl. Prijs: € 15,-.

Heeft u interesse in een set van deel 1 + deel 2, dan geldt de speciale combinatieprijs van € 25,-.

Het boek is ook verkrijgbaar bij diverse boekhandels, VVV-kantoren en rijwielzaken in de Kempen. 

 

Zie ook: www.wielerspiegel.wordpress.com